Afvallen zonder jojo met krachttraining protocol voor vrouwen en voedingsschema

Droog trainen voor een strakker lichaam

Handleiding voor een fit, slank en mooi gevormd lijf

Afvallen met cardio of krachttraining; wat is beter?

Zowel met cardio- als met krachttraining kun je afvallen. Met cardio verbrand je vaak de meeste calorieën per trainingssessie. Krachttraining zorgt voor een hoger energieverbruik in rust.
Wil je graag afvallen, maar doe je alleen conditietraining? Dan verlies je meestal ook wat spierweefsel. Het resultaat is dat je er minder strak uitziet dan wanneer je ook met gewichten traint. Het beste is om beide trainingsvormen te combineren voor optimaal resultaat.
Voeding en krachttraining voor vrouwen, handleiding voor een slank en strak lichaam

Hoe verlaag je als vrouw je vetpercentage?

Blijvend afvallen met behoud van een mooie lichaamsvorm bereik je met droog trainen. Droog trainen (ook wel ''cutten'' genoemd) is een methode waarbij je zoveel mogelijk vet verliest en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa behoudt. 


Het is voor mannen en vrouwen belangrijk om spiermassa te behouden (of zelfs meer spiermassa op te bouwen), want spieren geven je lichaam een mooie vorm. Het voorkomt dat je er ''mager'' uitziet als je afvalt. Bovendien verbruik je met krachttraining - langduriger - meer calorieën dan met cardio.


Krachttraining maakt vetverlies makkelijker.  

Voordelen van krachttraining voor vrouwen

Er zijn veel voordelen voor vrouwen om aan krachttraining te doen; 

 • Je wordt sterker en fitter door het trainen met gewichten. Het optillen van je kind of zware boodschappentas gaat ineens veel makkelijker.
 • Je krijgt een snellere stofwisseling, omdat spiermassa meer energie verbruikt dan vetmassa. Dit verkleint de kans op jojo-en.
 • Je veroudert minder snel; hoe ouder, hoe meer spiermassa je verliest. Spierverlies geeft een slappere huid en minder strak uiterlijk.
 •  Je botten worden sterker. Met krachttraining belast je jouw botten. Dit verkleint de kans op botontkalking op latere leeftijd.
 •  Je krijgt minder snel blessures en een betere houding. Doordat je al je spieren traint, is je lichaam meer in balans.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, omdat je mooiere lichaamsvormen krijgt van krachttraining.
 • Krachttraining verbetert je hormoonbalans; de groeihormonen die vrij komen na een workout zorgen voor herstel, groei en anti-aging.

Krijg je als vrouw snel spiermassa?

Nee. Je hoeft als vrouw echt niet bang te zijn dat je meteen heel gespierd wordt en je vrouwelijke vormen verliest als je aan krachttraining gaat doen. Mannen moeten al heel wat doen om spiermassa op te bouwen, voor vrouwen is dit nog moeilijker. Dit komt, omdat vrouwen tien keer minder testosteron in hun lichaam hebben dan mannen. Testosteron is een hormoon dat een rol speelt bij spieropbouw. 
Spiermassa opbouwen gaat heel traag. Je moet jarenlang een paar keer per week en op de juiste manier trainen, met een goed voedingspatroon, om er zo uit te zien als de gespierde mannen en vrouwen op de covers van magazines.
Krachttraining en voedingsschema, droogtrainen protocol voor vrouwen

Belangrijke principes bij droog trainen

Voor een optimaal resultaat bij droog trainen moet je basis op orde zijn: 

 • creëer een klein tekort in je voeding (geen crash dieet)  
 • eet koolhydraten, eiwitten, vetten in de juiste verhouding
 • train op de juiste manier (o.b.v. progressive overload*)
 • focus op 80% krachttraining en 20% cardio
 • neem voldoende rustdagen (om overbelasting te voorkomen) 
 • slaap voldoende (7-9 uur), zodat je lichaam goed herstelt
 • zet door en hou vol; jij moet het doen!

Dit zijn de belangrijkste factoren voor een strak, fit lichaam.


*Bij progressive overload train je elke workout met een zwaarder gewicht of meer herhalingen. Zo behoud je jouw spiermassa, wordt je sterker en blijf je vooruitgang boeken.

Wil jij gaan droog trainen voor een slank lichaam? 

👉 Wil je weten hoeveel je precies mag eten voor jouw doel? Hoe je zelf jouw voedingsschema maakt en bijstuurt?👉 Hoe je traint voor maximale progressie en welke oefeningen het beste resultaat geven?👉 Wat je verder nog kan doen voor effectief vetverlies? Zodat je ook op de lange termijn slank blijft en niet gaat jojoën?
Dan kan het Droog Trainen Protocol voor vrouwen jou helpen. In dit protocol is alles al voor je uitgedacht. Jij hoeft het alleen nog maar te doen. Ga je er serieus en voor de volle 100% mee aan de slag? Dan heb jij binnen twee tot vier maanden een slanker en mooi gevormd lichaam!

Wat krijg je als je vandaag start met het Droog Trainen Protocol?

Je krijgt drie e-books:  

Afvallen met krachttraining voor vrouwen en voeding voor vetverlies

E-book 1:

Vetverlies & Voeding

Succesvol gewichtsverlies is 80% voeding en 20% beweging. Lees hoe je effectief vet verliest. Wat je kunt doen als het vetverlies stokt, en hoe je het vet er blijvend af houdt.

Vetmassa verliezen voor vrouwen met behoud van spiermassa

E-book 2:

Krachttraining & cardio

Leer hoe je de juiste balans bewaart tussen cardio en krachttraining. Zodat je geen spiermassa verliest, maar wel vetmassa. Op de juiste manier trainen is belangrijk voor resultaat. 

Vetpercentage verlagen voor maximaal vetverlies voor vrouwen

E-book 3:

Bijstellen & progressie

Je leert hoe je elke week data verzamelt om te weten en meten of je de goede kant op gaat. Ook leer je wat je kunt doen als het vetverlies niet (voldoende) op gang komt.

Deze drie bonussen krijg je erbij:

Voedingsschema voor droogtrainen voor vrouwen

Bonus 1:

Macrocalculator (Excel)

Met de calculator en info uit het e-boek maak je jouw voedingsschema. Je berekent je startwaardes met het aantal calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten dat je dagelijks mag eten.

Droog trainen trainingsschema voor vrouwen met progressive overload

Bonus 2:

Trainingsschema's (PDF)

Trainingsschema voor thuis of in de sportschool trainen. Gebaseerd op het wetenschappelijke principe van progressive overload. Verderop lees je meer over de trainingsschema's.
Droog trainen protocol voor vrouwen met groepscoaching

Bonus 3:

DTA Groepscoaching

Gratis toegang tot de DTA support groep. Met mensen die net als jij gemotiveerd  werken aan hetzelfde doel. In deze waardevolle groep kun je 24/7 al jouw vragen stellen.
Droogtrainen krachttraining voor vrouwen

Trainingsschema voor in de sportschool

Je krijgt een trainingsschema voor in de sportschool. Kies wat voor jou haalbaar is: 3, 4 of 5 dagen trainen in de sportschool. De schema's zijn zo ingesteld dat je progressief opbouwt in 3 fases. Elke workout geef je jouw lichaam dus een trainingsprikkel die zwaar genoeg is om progressie te blijven boeken. Alles is voor je uitgedacht; trainingssplit, oefeningen, intensiteit, frequentie, volume, rust, enzovoorts. Zo hoef jij niet meer na te denken over hoe je precies moet trainen voor resultaat. Just do it! 💪

Krachttraining droog trainen voor vrouwen

Trainingsschema voor thuis trainen

Kan of wil je niet trainen in de sportschool? Volg dan het 4-daagse schema voor thuis. De oefeningen doe je dan met je eigen lichaamsgewicht. Het thuis trainen schema is ook gebaseerd op progressive overload.

Klaar voor jouw transformatie? 

Ja, ik ga ervoor!

Droogtrainen: voor wie is het wel en niet geschikt? 

Laat je niet afschrikken door de plaatjes van bodybuilders en fitgirls. Droog trainen is ook geschikt voor de gemiddelde vrouw met overgewicht, die op een verantwoorde manier wil afvallen met blijvend resultaat.


Het Droog Trainen Protocol is geschikt voor vrouwen vanaf 18 jaar die:

 • hun spiermassa willen behouden voor een mooie lichaamsvorm, zonder er mager uit te zien na het afvallen
 • blijvend willen afvallen zonder aan te komen als zij weer ''normaal'' gaan eten, dus   geen jojo-effect
 • zeker willen zijn dat zij het juiste leren/doen om geen tijd te verspillen in het bereiken van hun doel
 • beginnend of ervaren krachtsporter zijn en meer spierdefinitie of progressie willen
 • vanwege tijdgebrek door een drukke baan of gezin liever thuis trainen
 • er 100% voor gaan en doorzetten om hun droomlichaam te bereiken


Het Droog Trainen Protocol is niet geschikt als je:

 1. al een laag vetpercentage hebt en juist spiermassa wilt opbouwen
 2. je niet volledig inzet en niet consequent aan het fitness- en voedingsschema houdt
 3. niet wilt sporten

Wat zijn de verschillen tussen het Droog Trainen Protocol voor mannen en vrouwen?

De protocollen zijn in de basis hetzelfde. Alleen de oefeningen en het voedingsschema  zijn anders in het protocol voor vrouwen.

Bekijk het Droog Trainen Protocol voor vrouwen hieronder. Voor mannen is er ook een protocol: Droog Trainen Protocol voor mannen

Start vandaag met droog trainen!

Droog Trainen Protocol voor vrouwen
€ 292,-
€ 67,-

Droog Trainen Protocol voor vrouwen

👉 Wil jij een fit, slank en mooi gevormd lichaam?

👉 Ben je bereidt om te investeren in jezelf en keihard te trainen?

👉 Wil jij alles eten wat je lekker vindt en toch afvallen?

Dan is dit succesvolle protocol van de Droog Trainen Academie voor jou geschikt! Bereik jouw doel. Start vandaag nog met dit stappenplan over training, voeding en lifestyle voor droog trainen.