Persoonlijk voedingsschema op maat

Voedingsschema op maat

 • Wil jij afvallen, meer spiermassa of gezond(er) eten?
 • Wil je niet de hele dag macro's en calorieën tellen?
 • Wil je gevarieerd eten zonder uren te zoeken naar recepten?
 • Wil je geen voedingstekorten oplopen?

Dan is een voedingsschema op maat handig voor jouw doel. Helaas zijn veel eetschema's eenzijdig, of staan er dingen tussen die je niet lust of niet mag...

Met de weekmenu's van Voeding.com eet je lekker, gevarieerd en krijg je alle voedingsstoffen binnen. Eet je geen vlees, gluten of lactosevrij? Sport je fanatiek of juist niet? Wat je doel of wensen ook zijn, wij stellen wekelijks een op jou afgestemd eetschema samen inclusief handige boodschappenlijst. Zo kun jij je volledig  focussen op jouw doel. Nu tijdelijk met   41% korting!   Vanaf € 5,83 per maand.

Ja, ik wil starten!
14 dagen niet tevreden geld terug garantie

Voedingsschema op maat | Hoe werkt het?

Starten met jouw voedingsschema op maat is eenvoudig:
Voedingsschema op maat

Vul je gegevens in

Vul je lengte, gewicht, leefstijl en doel in:

 • Afvallen (lager vetpercentage)
 • Aankomen (meer spiermassa)
 • Op gewicht blijven (gezond eten)

Op basis hiervan berekenen we je macro- en caloriebehoefte voor jouw eetschema. Je ontvangt direct je uitslag!

Persoonlijk voedingsschema

Geef je voorkeuren op

We stemmen jouw voedingsschema volledig af op je persoonlijke voorkeuren:

 • Kies je gewenste aantal eetmomenten per dag
 • Geef eventuele allergieën, intoleranties en dieetwensen door
 • Sluit producten die je niet lust uit van je weekmenu's
 • Sla favoriete recepten op, deze krijgen voorrang in je weekmenu's
 • Vervang met 1 klik maaltijden voor andere recepten  
Maatwerk voedingsschema

Haal je boodschappen 

Je krijgt bij elk nieuw weekmenu een handige boodschappenlijst:

 • Bestel je boodschappen met 1 klik online bij Albert Heijn
 • Of download de boodschappenlijst en haal zelf je boodschappen in huis
 • Verwijder gemakkelijk producten die je al in huis hebt (kruiden, olijfolie etc.)
 • Eet je gezin mee? De lijst is eenvoudig aanpasbaar naar meerdere personen.

Start vandaag met jouw persoonlijke voedingsschema

Kies het plan dat bij je past 👇

3 maanden

€ 9,95

(Per maand)
Start nu 
14 dagen niet tevreden geld terug garantie

Tijdelijk 41% korting!

Jaar

€ 5,83
(Per maand)
Start nu
14 dagen niet tevreden geld terug garantie
Voedingsschema op maat voor vetverlies

Weekmenu's voor Afvallen

Om blijvend af te vallen kun je het beste crash diëten vermijden. Deze zetten je lichaam in de spaarstand waardoor je aankomt als je weer normaal gaat eten. Het bekende jojo-effect. Ook loop je het risico op voedingstekorten als je langdurig te weinig of eenzijdig eet. Met onze voedingsschema's op maat val je op een verantwoorde manier af. Door 6 eetmomenten per dag met lekkere, veelzijdige recepten heb je geen honger en is het goed vol te houden. Wanneer je met onze weekmenu's aan de slag gaat kun je ongeveer 0,5 tot 1 kg  per week afvallen. Omdat je op een langzame manier afvalt, is de kans groot dat je op de lange termijn op jouw streefgewicht blijft. 

Voedingsschema op maat voor spieropbouw

Weekmenu's voor spieropbouw

Spieren kweek je door de juiste training. Maar zonder een goed voedingsschema bouw je geen (of langzamer) spiermassa op, herstel je minder goed voor je volgende training en liggen blessures op de loer.... Voor optimale spiergroei en je fit voelen is een uitgebalanceerd eetschema met genoeg energie en de juiste macro verhoudingen belangrijk. Zodat je niet te weinig, maar ook niet teveel eet (en aankomt in vetmassa in plaats van spiermassa). Met onze weekmenu's voor spieropbouw krijg je alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen. Zodat jij hard kan trainen en per week 0,1 tot 0,3 kg in spiermassa kunt aankomen.

Voedingsschema op maat voor gezond eten

Weekmenu's voor gezond eten

Wil je graag op gewicht blijven, maar je fitter en energieker voelen? Weet je niet goed hoe te beginnen en wat je moet eten? Wij maken gezond eten makkelijk voor je met een op jou afgestemd, persoonlijk voedingsschema. Onze weekmenu's voor gezond eten zijn gevarieerd en gebalanceerd. Met zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Zoals groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten. Je houdt bovendien tijd over, want je hoeft niet steeds nieuwe recepten te bedenken en ook je boodschappen zijn zo gedaan. Deze bestel je met 1 klik online (niet verplicht). Elke week krijg je een nieuw menu met lekkere, gezonde recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn. 

Veelgestelde vragen | Voedingsschema op maat

Kan mijn partner of gezin mee eten?

De maaltijden in de Voeding.com weekmenu's zijn standaard voor één persoon. Omdat de hoeveelheden zijn afgestemd op jouw persoonlijke macro- en caloriebehoefte.

Eten je kinderen of partner alleen het diner mee? Of krijg je een keer een vriend(in) te eten? Dan kun je de boodschappenlijst eenvoudig aanpassen naar meerdere personen. Dit kan voor het hele weekmenu, een dagmenu, maar ook voor losse maaltijden.

Ik lust een ingrediënt niet, wat nu?

Kun je niet tegen gluten, eet je liever geen vis, of hou je écht niet van courgette? Ingrediënten die je niet lust of niet mag, kun je uitsluiten bij de dieetvoorkeuren in je dashboard. Daar vind je een lange lijst van producten. Vink de ingrediënten aan die je niet lust. Die komen dan vanaf volgende week niet meer in je weekmenu voor!

Zijn de recepten ingewikkeld?

Nee, helemaal niet ingewikkeld zelfs! Het doel van onze voedingsschema's is om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Ook als je veel op pad bent of een drukke baan hebt. Daarom zijn de recepten eenvoudig, snel klaar en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg.

Je eet zoveel mogelijk onbewerkte basisproducten die je in elke supermarkt kunt vinden. Zoals groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten. Wil je nog meer gemak? Met de automatische boodschappenlijst bestel je in 1 klik direct je boodschappen online (niet verplicht). Super handig!

Ik zie een maaltijd in mijn weekmenu waar ik even geen trek in heb. Kan ik dit recept vervangen?

Ja dat kan. In je dashboard bij je weekmenu vind je bij ieder recept een knop ''Vervang maaltijd''. Als je daarop klikt, vindt het slimme systeem direct een andere maaltijd voor je met vergelijkbare voedingswaarden.

Kan ik mijn doelstelling tussentijds wijzigen?

Volg je de eetschema’s al een tijdje, dan kun je al wat gewicht kwijt zijn of je bent juist aangekomen als spiergroei jouw doel is. Dat is natuurlijk heel mooi! Maar om vooruitgang te blijven boeken, is het belangrijk om regelmatig je gewicht te updaten. Je dagelijkse caloriebehoefte is namelijk deels afhankelijk van je gewicht. Ben je bijvoorbeeld 7 kilo afgevallen? Dan heb je minder calorieën nodig om verder te blijven afvallen.

Om jouw weekmenu's perfect op maat te houden, krijg je daarom wekelijks een pop-up in je dashboard waar je jouw gewicht kunt invoeren. Hierdoor krijg je een mooie grafiek van de ontwikkeling van je gewicht, én je menu's worden automatisch aangepast aan je nieuwe caloriebehoefte. Wil je jouw gewicht niet steeds updaten? Zet dan de pop-ups in je dashboard uit.

Doe je aan fitness of krachttraining? Door tussentijds je doelstelling aan te passen kun je op die manier ook heel makkelijk periodes van vetverlies (droogtrainen) afwisselen met periodes van spieropbouw (bulken).

Hoe snel zie ik resultaat?

In theorie is het mogelijk om in 2 maanden tijd 8 kilo af te vallen of 2 kg in spiermassa aan te komen, afhankelijk van je startsituatie en trainingsactiviteit. Een snellere gewichtsverandering is onverantwoord en kan leiden tot terugval (jojo-effect), voedingstekorten of extra vetopslag.

Gezond afvallen of aankomen doe je het beste met onze uitgebalanceerde voedingsschema’s afgestemd op jou en jouw doel. De berekening van de Voeding.com rekentool is behoorlijk gedetailleerd, maar natuurlijk kunnen we niet alle factoren meenemen die van invloed zijn op jouw caloriebehoefte. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een snellere of tragere stofwisseling. Dan zijn meer of minder calorieën nodig dan het gemiddelde dat wij berekenen.

Luister altijd naar je lichaam! Merk je bijvoorbeeld na een tijdje dat je afvalt, terwijl je op gewicht wilde blijven? Of val je nauwelijks af? Of kom je maar niet in spiermassa aan? Pas dan je dagelijkse calorie inname iets aan met bijvoorbeeld 100-200 kcal meer of minder. Je kunt dit gemakkelijk zelf wijzigen in je account. Ga naar je profielpagina en selecteer links het knopje ‘Macro’s’. Klik daar op ‘Eigen macro’s invoeren’ en pas de waardes aan. We verwerken de nieuwe waardes dan in je eerstvolgende weekmenu.

Deze optie is ook handig als je bijvoorbeeld meer/minder koolhydraten, vetten of eiwitten wilt eten. Zo volg je het voedingspatroon dat voor jouw lichaam het beste is.

Let ook altijd op hoe je kleren vallen. Het kan namelijk zijn dat je wel vet verliest, maar dit niet terugziet op de weegschaal, omdat je fanatiek sport. Het opgebouwde spierweefsel compenseert dan het gewicht in vetverlies. Terwijl je wel degelijk slanker wordt!

Ik wil op sportdagen meer eten dan op rustdagen, hoe stel ik dit in?

We hebben al rekening gehouden met je activiteit in de berekening van je dagelijkse macro- en caloriebehoefte. Wat je wekelijks binnen krijgt is dus al inclusief de extra calorieën die je nodig hebt voor je trainingen.

Wil je toch op sportdagen iets meer eten dan op rustdagen? Dan kun je dit instellen via de setting ’eigen macro’s’ in je dashboard. Hier kun je het aantal calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten opgeven dat je per dag wilt eten.

Ik heb een dag teveel gegeten, moet ik dan de dag erna minder eten?

Heb je een keer een dag 500 kcal extra gegeten? Als je je de rest van de week netjes aan je voedingsschema houdt, dan heb je per saldo nog steeds een prima calorietekort. Zolang je basis maar op orde is, maakt af en toe zondigen weinig uit en is er geen reden voor stress. Vaak gaan mensen op een correctie dag extreem weinig eten. Dat is ongezond en gelukkig wordt je er ook niet van. Bedenk dat een jaar lang voor 80% je voedingsschema volgen een stuk meer resultaat oplevert, dan een maand lang 100%.

Komt het vaker voor dat je flink over de schreef gaat? Dan ga je het effect wel merken. Kijk dan eens of het helpt om meer eetmomenten op een dag in te plannen om honger te voorkomen.

Zijn de weekmenu's betaalbaar?

We stellen de weekmenu's zo kostenefficiënt mogelijk voor je samen. Door bijvoorbeeld binnen één weekmenu een paar keer dezelfde ingrediënten te gebruiken, blijf je niet met restjes zitten.

De recepten bevatten geen overbodige superfoods of dure toevoegingen, maar zoveel mogelijk onbewerkte basisproducten die je in elke supermarkt kunt vinden.

Controleer ook altijd of er producten op de automatische boodschappenlijst staan die je mogelijk al in huis hebt. Dat scheelt ook weer in de kosten.

Kan ik ook deels of volledig mijn eigen weekmenu samenstellen?

Lekker eten is belangrijk voor je motivatie. Het is dus belangrijk dat je maaltijden eet die helemaal naar jouw smaak zijn. Eet jij graag elke dag hetzelfde ontbijtje? Of een salade bij de lunch in plaats van brood? Geen probleem! In je dashboard kun je favoriete recepten inplannen voor je volgende weekmenu.

Let wel op dat je niet eenzijdig gaat eten. Variatie in je eetpatroon is belangrijk om voedingstekorten te voorkomen. Daarom krijg je van ons elke week een nieuw eetschema op maat. Zodat je gezond en gevarieerd blijft eten.

Ik wil het aantal eetmomenten aanpassen, hoe doe ik dat?

Onze weekmenu’s bevatten standaard 6 eetmomenten per dag. Wil je minder eetmomenten? Via de ‘Eetmomenten’ setting in je dashboard pas je dit eenvoudig aan. In je nieuwe weekmenu’s worden je macro's dan over minder maaltijden verdeeld. Handig toch?

Zijn de gewichten van de ingrediënten gekookt of ongekookt?

Alle ingrediënten in de recepten zijn ongekookte hoeveelheden. Je weegt ze dus altijd af vóór je ze bereidt.

Ik ben vegetarisch. Zijn de weekmenu's geschikt voor mij?

Jazeker! Je kunt vis en/of vlees uitsluiten van je weekmenu's. Laat je verrassen door onze vegetarische menu’s! Wij zorgen ervoor dat je gevarieerd eet en alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor jouw doel.

Hoe worden de calorieën en macro's voor mij berekend?

Jouw dagelijkse energiebehoefte berekenen we met de veel gebruikte Harris en Benedict formule. Dit doen we op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. De uitkomst vermenigvuldigen we met een factor voor verantwoord aankomen of afvallen. Op basis van je sportieve activiteit bepalen we je macrobehoefte. Hierbij houden wij rekening met de wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding. Vervolgens krijg je van ons iedere week een nieuw menu met recepten die voldoen aan jouw dagelijkse calorie- en macrobehoefte.

Optioneel is het mogelijk om de geadviseerde calorie- en macrobehoefte naar eigen wens aan te passen in je dashboard.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Opzeggen kan op elk gewenst moment en is heel simpel. Ga in je dashboard naar het kopje 'Abonnementen' en klik op 'Abonnement opzeggen'. Je abonnement stopt na de periode die je vooruit betaald hebt. Vanaf dan heb je geen toegang meer tot je account en (favoriete) recepten.

Voedingsschema op maat voor afvallen

Voeding.com | Onze missie

Voeding.com informeert, inspireert en motiveert over hoe je met voeding het beste in jezelf naar boven haalt. Voor een gezonde leefstijl en betere sportprestaties. Om slank, gezond, sterk en fit te zijn.

Met onze maatwerk voedingsschema's willen we gezond eten, verantwoord afvallen of succesvol spiermassa opbouwen voor iedereen toegankelijk maken. Je voedingspatroon veranderen kan lastig zijn. Lekker eten is belangrijk voor je motivatie. Met onze weekmenu's wordt het bereiken van jouw doel eenvoudig. Je eet gezond en uitgebalanceerd met lekkere recepten die volledig zijn afgestemd op jou en jouw doel!

Ontvang direct je eerste persoonlijke weekmenu 👇


3 maanden

€ 9,95

(Per maand)
Ga verder 
14 dagen niet tevreden geld terug garantie

Tijdelijk 41% korting!

Jaar

€ 5,83
(Per maand)
Ga verder
14 dagen niet tevreden geld terug garantie

Probeer onze weekschema's op maat zonder risico uit!

Past het om wat voor reden dan ook toch niet bij je? Stuur binnen  14 dagen na aanmelding een bericht naar support@weekschema.nl en je krijgt zonder vragen direct je geld teruggestort. Zo kun je dus eerst beoordelen of het bij je past! 

Eerst je macro- en caloriebehoefte weten?

Voedingsschema op maat - Voeding.com

👇Bereken het hier en ontvang direct je uitslag!